HomeWarmtepompen

Warmtepompen

De installatie van een warmtepomp is een investering. Na verloop van tijd verdien je deze investering terug en na enkele jaren maak je zelfs winst: je betaalt minder (of niet) voor het gasverbruik en de waarde van jouw woning verhoogt.

Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht krijg je tussen de € 1.950 tot 3.000 subsidie. Voor een volledige lucht/water-warmtepomp is het subsidiebedrag € 1.950 tot 3.750. Voor een bodem-warmtepomp start het subsidiebedrag bij € 3.750 en loopt op tot 5.100. Het subsidiebedrag hangt af van het vermogen en energielabel.

Bel met ons 0525-651430 of kom langs in onze showroom en laat je informeren door onze professionals.

Hybride Lucht-Water warmtepomp

de meest verkochte oplossing met evt uw bestaande cv ketel te combineren

Met een hybride warmtepomp bespaar je direct op je energierekening.

Het is mogelijk om tot 70% minder aardgas te gebruiken. Zonder comfort in te leveren.

De hybride warmtepomp werkt namelijk samen met een CV-ketel, die alleen inschakelt wanneer nodig.

Bijvoorbeeld op koude dagen of bij een grote vraag aan warmte.

Een hybride warmtepomp is zeer geschikt voor bestaande woningen, waarbij je direct flink bespaart op de energierekening en tegelijkertijd een bijdrage levert aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Op al deze producten geldt:  Subsidie vanaf €2400, welke TMI-Bosch voor u aanvraagt bij aanschaf van een warmtepomp bij ons.

 

Download hier de brochure van ATAG energion M hybrid

All-Electric Lucht-Water warmtepomp

Een All-Electric warmtepomp creëert een aangename leefomgeving en warm tapwater zónder het gebruik van gas.

De meest duurzame keuze op het gebied van verwarming! Deze gasloze warmtepomp haalt namelijk warmte uit de lucht, de bodem of grondwater en maakt deze vervolgens gebruiksklaar voor jouw woning.

Deze oplossing is uitermate geschikt voor nieuwbouw en g gerenoveerde ( na-geïsoleerde) huizen.

Op al deze producten geldt:  Subsidie vanaf €2400, welke TMI-Bosch voor u aanvraagt bij aanschaf van een warmtepomp bij ons.

Download hier de brochure van Energion M All Electric

Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen die tussen 1976 en 2000 zijn gebouwd, hebben een mechanisch ventilatiesysteem.

Dat systeem zuigt warme binnen lucht af naar buiten, en door roosters en raampjes komt (koude) buitenlucht naar binnen.

Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit de afgezogen warme lucht en gebruikt die voor de centrale verwarming.

De hoeveelheid warmte die zo’n warmtepomp levert, wordt beperkt door de hoeveelheid lucht die moet worden ververst.

Daardoor werkt een ventilatiewarmtepomp meestal samen met je cv-ketel. Dit noemen we een hybride systeem. De ventilatiewarmtepomp komt in de plaats van je ventilatie box.

Op al deze producten geldt:  Subsidie vanaf €2400, welke TMI-Bosch voor u aanvraagt bij aanschaf van een warmtepomp bij ons.

Download de brochure Remeha warmtepomp

Bodemwarmtepomp

Het gebruik van de warmte die is opgeslagen in de grond en het grondwater is een milieuvriendelijke en efficiënte manier om uw huis te verwarmen.

De in de bodem opgeslagen warmte wordt opgenomen door de vloeistof die door het gesloten circuit van het warmtepompsysteem in de grond circuleert.

Vervolgens waardeert een compressor de opgenomen energie op door de druk te verhogen.

De warmte die ontstaat wordt afgegeven aan het afgiftesysteem in de woning, meestal de vloerverwarming.

Op al deze producten geldt:  Subsidie vanaf €2400, welke TMI-Bosch voor u aanvraagt bij aanschaf van een warmtepomp bij ons.

Download de brochure Viessmann lucht water grond Download de brochure Viessmann hybride

EEN WONING UIT 1915 VERDUURZAMEN

In december vorig jaar kocht Hans Smink een vervallen woning, bouwjaar 1915, in ’t Harde. “Hoewel ik in het onderwijs werk, ben ik altijd een ‘bouwer’ geweest”, lacht hij. “Ik vind het heel leuk om zelf te klussen.

Ik heb er ook ervaring mee, want ik heb een vorige woning ook zelf verbouwd. Ik houd wel van een uitdaging. Bij dit huis twijfelde ik of ik het compleet zou neerhalen of op zou knappen. De charme van de woning gaf de doorslag en ik koos voor verbouwen .” Dankzij een tip van achterbuurman Frank kwam Hans bij TMI-Bosch terecht. “Ik kan er goed terecht voor al mijn materialen. En nadat Sebus bij de woning was komen kijken, kreeg ik ook een aantal handige adviezen met betrekking tot de waterleiding en het zelf leggen van vloerverwarming. Als ik wat verder in het verbouwproces ben, gaat TMI-Bosch een warmtepomp installeren. Er komt ook een nieuwe uitbouw aan de bestaande woning en als die klaar is, worden er zonnepanelen op het dak gelegd. Dat zullen er dan genoeg zijn om het hele huis te verwarmen.”

‘DUURZAAM ONDERNEMEN PAST OOK HEEL GOED BIJ ONZE DOELGROEP’

De Rozehoeve is een kleine boerencamping met 25 staanplaatsen, gelegen in het buitengebied van ’t Harde. Met weilanden en bos als uitzicht een prachtige oase van rust.

“Mijn vader is de camping vier jaar geleden begonnen”, vertelt Koos Rozeboom. “De camping loopt goed, maar al gauw merkten we dat de energiekosten best in de papieren gingen lopen. Er douchen in het seizoen, dat loopt van half maart tot eind oktober, minimaal 50 mensen per dag. En er wordt dagelijks afgewassen. Twee jaar geleden zijn we naar TMI-Bosch gegaan voor advies. Sindsdien verwarmen we het sanitair gebouw van de camping niet meer door middel van gas, maar met een zonneboiler in combinatie met een pellet cv-ketel. Dat heeft een aanzienlijke besparing opgeleverd. Op het dak achter het sanitair gebouw liggen de panelen. We zijn er erg tevreden mee. Duurzaam ondernemen past ook heel goed bij onze doelgroep: kampeerders.”

Ventilatiewarmtepompen

Vroeg of laat moet iedere woning besparen op energie. Niet alleen bij nieuwbouw. Er wordt steeds meer geïnvesteerd in het verbeteren van de energieprestatie van bestaande woningen. Logisch, want woningeigenaren willen besparen op de steeds hogere energiekosten.

De Ecolution ventilatiewarmtepomp is een doorbraak in energiebesparing. De ventilatiewarmtepomp ventileert de woning en zorgt voor frisse en gezonde verse lucht. Bovendien wint hij alle warmte terug uit ventilatielucht. De Ecolution benut de warme lucht uit de woning, voordat het warm naar buiten geventileerd wordt. Met deze teruggewonnen warmte wordt nieuwe cv- warmte en warm tapwater gerealiseerd waarmee de woning weer opnieuw verwarmd wordt. De Ecolution maakt de hr-ketel 35% zuiniger.

Solo en combi

Er zijn twee versies van de Ecolution: de solo en combi uitvoering. Wat is het verschil? De Solo zorgt voor mechanisch ventileren en levert warmte voor het verwarmingssysteem. De Combi 50 ventileert ook mechanisch, levert warmte voor het verwarmingssysteem en draagt bij aan het opwekken van warm tapwater. De Ecolution werkt samen met iedere hr-ketel.

Ecolution ventilatiewarmtepomp video

Ecolution Hybride en All Electric concept

De Ecolution Solo of Combi 50 in combinatie met de hr-ketel noemen wij ons hybride concept. De Ecolution verzorgt de basislast aan warmte en de hr-ketel indien nodig de piek. De Ecolution voorziet de woning van volledige mechanische ventilatie en voor een groot deel aan warmte en warm tapwater.

De Ecolution All Electric is een combinatie van de Ecolution Solo of Combi 50, elektrisch naverwarmer 2–6 KW en de EDR boiler 80L. Deze combinatie is bedoeld voor nieuwbouw woningen en energetisch gerenoveerde woningen, waarbij de primaire warmtelast voor verwarmen is gedaald tot onder de 15.000 Mj. De Ecolution All Electric is een totaal oplossing voor ventilatie, warmte en warmwater. Het is een uitstekende, eenvoudige en relatief goedkope oplossing voor de nieuwe woningen zonder gas.

Heeft u vragen over duurzame energie?

Of kunnen wij u helpen met een van onze diensten neem dan gerust contact met ons op.

Mail Bel: 0525-651430