HomePellet kachels en ketelsPelletkachels

Wat is een pelletkachel?

De pelletkachel is een moderne volautomatisch gestuurde verbrandingskachel (een soort elektronische houtkachel), waarin houtpellets verbrand worden. Door de interne geavanceerde techniek hebben pelletkachels een optimale verbranding en een zeer hoog rendement, zodat een woning of pand op milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmd kan worden.

Het woord pellet in pelletkachel staat voor de (biomassa) brandstof die wordt gebruikt. Pellet is een ander woord voor korrel. In feite is het dus een houtkorrel-kachel.

Hoog rendement

De pelletkachel heeft door de optimale verbranding een hoog rendement van gemiddeld 90%. Om precies te zijn; van 80% voor een pelletkachel met laag rendement, tot 95% voor een hoog rendement.

Omdat er geen hoge schoorsteen nodig is kan de houtkorrelkachel in de meeste huizen geplaatst worden. Het enige wat nodig is, is een geschikte plaats voor het 80mm gat in de muur. We plaatsen het liefste de pelletkachel zo dicht mogelijk bij dit gat, maar een stukje horizontale afvoer naar dit gat is geen probleem, mits dit niet te lang wordt.

Ideale en schone verbranding met pellets

De pellets zijn kleine staafjes hout die onder hoge druk zijn samengeperst. Ze worden gemaakt uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. Er worden géén toevoegingen gebruikt, en er worden ook geen bomen voor gekapt. De pelletkorrels bieden vele voordelen, zoals een zeer laag vochtgehalte, slechts 0,5% as en de mogelijkheid om in een geautomatiseerde pelletskachel te worden gebruikt.

Van buiten lijkt de pelletkachel enigszins op een houtkachel, vooral omdat door het glas aan de voorzijde het vlammenspel te zien is. Van binnen is de kachel echter uitgerust met moderne techniek, zo heeft het onder andere een computer-moederbord. Deze regelt en controleert de gehele kachel, waardoor de pelletkachel een ideale en schone verbranding heeft.

Cadel Rondo

Mooie compacte pelletkachel 6,5 Kilowatt maximaal vermogen
Verkrijgbaar in de kleuren zwart rood en tegen meerprijs zilver.

Voorzien van weekklok en kamerthermostaat.

€ 1796,-

Cadel Sweet

Een fraai afgewerkte zeer stille pelletkachel van 6,5 Kilowatt.
Wegklapbaar display
Thermostaat
Kloktijden instelbaar
Kleuren zwart , Rood en Wit
Een topkachel voor een scherpe prijs

Merk: CADEL
Model: Sweet
Brandstof: Pellet
H x B x D: 940 x 470 x 485 mm
Nom. vermogen: 6,7 kW AIR
Rendement: 92%

€ 1609,-

Pelletkachel MCZ AMY

Pelletkachel met een moderne uitstraling van staal en gietijzer. Gietijzeren top en geverfd staal zijden (Bordeaux, Wit, Donker, Zilver).
En ‘het mogelijk om deze kachel op afstand te beheren door middel van twee technologieën, modem of wi-fi, zowel geleverd als een accessoire kit.

H x B X D 90,2 x 46 x48 cm

6,3 KW

€ 2124,-

MCZ Cute

De MCZ Cute pelletkachel heeft een modern-klassiek uiterlijk. De buitenzijde is gemaakt uit staal dat is zwart geverfd en de deur is uit zwart gietijzer. Door de hoogte van slechts 80cm is de Cute eenvoudig te plaatsen. De afvoeraansluiting zit aan de bovenzijde, hierdoor kan de kachel ook prima in een bestaande schouw geplaatst worden.

€ 3382,-

MCZ Suite

Een pelletkachel met keramiek bekleding, gietijzeren onderdelen en een basis uit staal. Dit is de MCZ Suite. De Suite is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Alle uitvoeringen zijn voorzien van een vuurruimte uit Alutec, deze biedt de garantie op vele jaren probleemloos stoken.

€ 3788,-

Pelletkachel MCZ Arco Berg SPEKSTEEN!

De pelletkachel MCZ Arco Berg overtuigt naast zijn ronde vorm en speksteen bekleding ook met talrijke technische innovaties. De MCZ Berg heeft een grote ronde ruit zodat u goed zicht heeft op het vlammenspel. Door zijn vormgeving is de Arco Berg uitermate geschikt voor een hoekopstelling. Deze bijzondere kachel heeft een vermogen van 8kW en blijft door zijn speksteen bekleding de warmte nog lang afgeven nadat u de kachel heeft uitgezet.
De pelletkachel MCZ Berg is kanaliseerbaar en is voorzien van een gloednieuwe brander welke dieper en hoger is dan voorheen.
De kachel is voorzien van een nieuwe keramische ontsteker, hierdoor ontsteekt de vlam in minder dan 3 minuten.
Zoals gewend van MCZ is de Arco Berg voorzien van het unieke Active systeem voor een altijd optimale verbranding, ongeacht de pellets en het rookkanaal. Ook zijn ze “gsm ready” zodat de kachel met een app en een optionele module op afstand kan worden bediend.
De aslade van deze kachel heeft een capaciteit van bijna 5 liter wat voldoende moet zijn om de kachel een week lang zijn werk ongestoord te laten doen.

Technische gegevens:
– Brandstof: Pellets
– Maximaal vermogen: 8.0 kW
– Minimaal vermogen: 2.4 kW
– Rendement: 92%
– Tankinhoud: 32 ltr.
– Minimaal verbruik: 0.60 kg/uur
– Maximaal verbruik: 1,80 kg/uur
– Minimale brandduur: 11 uur
– Maximale brandduur: 40 uur
– Verwarmbare ruimte: 196m³
– Diameter rookgasuitlaat: 80 mm
– Gewicht: 170 kg
– Afmeting: H x rond: 1196 x 560 mm

€ 6219,-

Heeft u vragen over duurzame energie?

Of kunnen wij u helpen met een van onze diensten neem dan gerust contact met ons op.

Mail Bel: 0525-651430