HomePellet kachels en ketels

Wat is het verschil tussen een pelletkachel en een pelletketel (CV)?

Beide installaties produceren warmte door houtpellets te stoken. Het verschil zit in hoe de warmte wordt afgegeven. Een pelletkachel produceert warme lucht en blaast dit de kamer in. Een pelletketel produceert warm water dat via de centrale verwarming het huis van de gewenste temperatuur voorziet.

Een pelletkachel is geschikt voor het verwarmen van één ruimte (lokaal). Uitbreiding van het bereik naar meerdere kamers is mogelijk via kanalisatie.

Een pelletketel verwarmt het hele huis (centraal) en is geschikt voor zowel radiatoren, vloerverwarming en tapwater. Je kunt het verwarmde water dus ook gebruiken voor de kraan en om te douchen.

En pelletketel CV installatie wordt economisch rendabel boven een huidig gas verbruik van meer dan 3000m³ aardgas. En pelletkachel zal Economisch eerder rendabel worden door de lagere investering en warmte afgifte op maat.

Wat is een pelletkachel?

De pelletkachel is een moderne volautomatisch gestuurde verbrandingskachel (een soort elektronische houtkachel), waarin houtpellets verbrand worden. Door de interne geavanceerde techniek hebben pelletkachels een optimale verbranding en een zeer hoog rendement, zodat een woning of pand op milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmd kan worden.

Het woord pellet in pelletkachel staat voor de (biomassa) brandstof die wordt gebruikt. Pellet is een ander woord voor korrel. In feite is het dus een houtkorrel-kachel.

Verwarm uw hele woning met een CV pelletkachel

Wanneer u meer dan één ruimte wilt verwarmen is een cv pelletkachel een heel mooi alternatief voor uw bestaande cv systeem. U blijft net als voorheen genieten van de warmte van de radiatoren en vloerverwarming. De pelletkachel wordt “tussen” uw bestaande verwarmings circuit geplaatst. Uw bestaande cv zal wanneer er met de pelletkachel wordt verwarmd uitgeschakeld worden.

Mocht de pelletkachel uitvallen, of onvoldoende warmte afgeven dan neemt de cv installatie het verwarmen gewoon over! TMI-Bosch biedt vele mogelijkheden voor het verwarmen met pellet cv kachels.

KARMEK Pellet ketels: high efficiency en €2500 minimale subsidie!

De nieuwe evolutie van Karmek One Pelletketels helpt u om uw verwarmingsinstallatie eenvoudig beheren De nieuwe ketels met een enorm  hoog energierendement. Behalve de besparing, maken ze praktisch gebruik van de warmtebron . Het baffle systeem met automatische reiniging , Brazier Autopulente® en aanzienlijke autonomie aslade , dit zorgt ervoor dat het handmatig schoonmaken beperkt wordt tot een minimum. De schoonmaak werkzaamheden die normaal nodig zijn, zijn vrijwel geëlimineerd . Het is alleen nodig  de aslade te legen.

De ketels zijn verkrijgbaar in 15, 20 24 en 34 Kilowatt.

De zonnecollector ondersteund de installatie in voor en najaar en zelfs in de winter, zodat er minder pellets gestookt worden.

In de zomer gaat de pelletketel uit en neemt de zonnecollector de enegievoorziening voor warmwater over.

Mocht het toch bewolkt zijn en er onvoldoende energie zijn  hebben we een backup door middel van een elektrisch verwarmingselement welke is ingebouwd.

Voordeel ten opzichte van warmtepompen is dat het systeem geschikt is voor hoge en lage temperatuur verwarming, radiatoren en-of vloerverwarming.

U hoeft dus niet uw hele systeem aan te passen, zeket in oudere woningen en monumenten is dit een mooie betaalbare oplossing ten opzichte van de erg dure warmtepompen.

Pellet Bunker 600 Liter

bxdxh 1110 X 980 X1180 mm

Materiaal:  metaal, plaatstaal

De vijzel van de Mario modellen kan rechtstreeks geplaatst worden in deze bunker.

Er kan ca. 400 kg pellets worden opgeslagen in deze bunker.

€ 739,-

Pellet Bunker 300 Liter

bxdxh 580x980x1180 mm

300 Liter Pelletbunker

Materiaal: metaal, plaatstaal

De vijzel van de Mario modellen kan rechtstreeks geplaatst worden in deze bunker.

Er kan ca. 200 kg pellets worden opgeslagen in deze bunker.

€ 399,-

Heeft u vragen over duurzame energie?

Of kunnen wij u helpen met een van onze diensten neem dan gerust contact met ons op.

Mail Bel: 0525-651430